Femei avocat celebre, etalon al lumii contemporane

avocat femeie
Avocate celebre, frumoase, inteligente si motivele pentru care sunt cunoscute

Când auziți că o femeie avocat este celebră, la ce vă gândiți? Care ar fi criteriul luat cel mai des în considerare, sau mai bine zis care criteriu este în general valabil? Onorariile pe care le încasează. Competența? Dar cum își dă seama un profan, un ignorant juridic, cât de pricepută este o asemenea femeie? Spețele foarte cunoscute la care a lucrat, bandiții celebri sau actrițele arhicunoscute pe care le-a scos din belele? Ori poate că frumusețea acesteia… Da, sunt și femei foarte frumoase care practică avocatura…

Fără a avea pretenția că femeile avocat despre care vorbim sunt cele mai cele, vom încerca să extragem niște vârfuri. Poate suntem pe placul dvs.

Femei avocat care au lucrat pro bono și cu succes pentru alții

Iar dacă începem cu un exemplu de femei avocat din România, vă vom demonstra că altruismul este o trăsătură nobilă. Chiar și în profesiile juridice, chiar și în țara noastră. Trei avocate, respectiv Aida Foamete, Andreea Carpen-Mihalcea și Maria Udeanu din Societatea Civilă de Avocați PSBH din București, au reușit să schimbe ceva în sistemul medical din România. Este adevărat că o mică parte, dar este relevantă.

Pe scurt, cele trei au dus o luptă cu întregul sistem medical de la noi. Este vorba de un tratament oncologic scump, pentru cancerul de sân și pe care CNAS nu-l deconta. Ca să vă faceți o idee, în jur de 750 euro pe săptămână. Aflăm de pe site-ul acestei societăți de avocatură, că avocatele s-au luptat timp de trei ani cu instanțele judecătorești.

Cele trei au reușit să obțină decontarea costurilor unei paciente. Efectul este însă că oricine a trebuit să-și suporte din fonduri proprii medicația, va putea cere decontarea. De acum înainte, grație acestor distinse avocate, tratamentul va fi integral compensat de către CNAS.

Și repetăm, totul a fost pro bono! Adică fără onorariu…

Amal Clooney – o nouă condamnarea unui membru ISIS

Cu siguranță una dintre cele mai frumoase femei care practică avocatura, Amal Clooney se dovedește a fi și un avocat de succes. De origine libaneză este probabil mai cunoscută ca fiind soția actorului George Clooney. Dar, cu siguranță, este și o femeie deosebit de inteligentă și competentă. Cele mai multe spețe ale fac parte din dreptul internațional, drepturile omului… Recent, la sfârșitul lui iulie 2022, a obținut a doua condamnare împotriva unui membru ISIS. Avocata Amal este la al doilea succes de acest gen, când abuzurile ISIS împotriva comunității religioase Yazidi sunt pedepsite cu închisoare în procesele conduse de ea.

Cârcotașii ar putea spune că reputația avocatei s-ar datora celebrității și ușilor pe care i le deschide soțul ei. Este membră a Doughty Street Chambers, un barou de avocați din Anglia organizat în mod atipic. Și studiind-ui biografia, observăm că Amal Clooney acționează de mulți ani și cu mare succes în avocatura internațională.

Se cuvine să mai amintim și că (o parte) succesul avocatei se datorează și prezenței ei în directoarele de promovare a avocaților. De exemplu în Legal 500. De ce spunem acest lucru!? Pentru că deși pare firesc, promovarea avocaților având și o latură strict comercială, în România era prohibită înscrierea pe astfel de portaluri. (Vezi detalii pe Promovarea site-urilor de avocați). Până de curând, respectiv la sfârșitul anului trecut, când publicitatea pentru avocați a devenit mult mai laxă.

În articolele următoare vom căuta să revenim și cu alte avocate de succes. Celebre sau frumoase. Cum de altfel vom insista în serialul cei mai buni avocați din lume.