Când un avocat devine înger păzitor… la Bollywood!

avocat Salman
Un avocat bun pentru Salman Khan de la Bollywood

Un avocat bun îți poate reda încrederea în viață și te scoate din pușcărie. Dar doi avocați buni? Dacă ești o persoană celebră, ai nevoie de unul singur. Unul de genul lui Harish Salve, care este unul dintre cei mai bogați și cunoscuți avocați din lume. Românii ar trebui să-l cunoască (ți-ai găsit!), tocmai pentru că Salve este cel care a asigurat involuntar liniștea și bucuria Iuliei Vântur. Căci pe ea o cunosc se pare mai mulți din țara asta.

Da, pe Iulia Vântur o știe toată lumea, mă rog, multă lume, dar au cam început să o uite de când s-a dus în India și se iubește cu Salman Khan. Ei bine, ca să n-o uităm, Iulia ne-a trimis poze de la ziua ei. Și, așa, ne-am amintit și de Harish Salve, acel avocat fără de care Iulia Vântur ar fi (poate) înapoi prin București. Ei bine, Harish Salve, probabil cel mai cunoscut avocat din India, a câștigat peste 6 milioane de dolari din onorarii avocațiale. Iar mulți bani de pe urma lui Salman Khan…

Un avocat pentru un proces ca-n România

În 2015, la vreo cinci ani după ce Iulia Vântur „s-a lipit” de Salman Khan, acesta din urmă era condamnat la închisoare cu executare. Pentru ucidere din culpă. Cinci ani trebuia să stea departe de Bollywood, centrul industriei de filme indiene. Dar Harish Salve, după cum se vede, este un avocat super. Nu l-a lăsat nici măcar o noapte în Închisoarea Centrală din Mumbai, mai bine cunoscută sub numele de Arthur Road Jail. (Se spune despre acest „lăcaș de cult” că are condiții de detenție infinit mai proaste decât cele de la Târgșor, locul unde se află un alt avocat celebru, de această dată din România și între timp devenit inactiv, chiar dacă a avut 8 avocați, evident vorbesc despre Elena Udrea…)

Revenind, procesul lui Salman Khan a fost pentru o întâmplare petrecută în 2002. Când, se spune, acesta s-a urcat la volan sub influența alcoolului și a trecut peste un tip care dormea pe stradă. A rănit alții…. În fine, procesul are multe asemănări cu unul din România, fie și dacă ne referim la durata lui. Dar avocatul Harish Salve l-a scăpat pe Salman Khan de toate acuzațiile. Și asta la numai câteva ore după pronunțarea sentinței.

Cine este Salve? A fost la un moment dat chiar și procurorul general al Indiei. Se spune despre el că-și taxează clienții cu 45.000 de dolari pe zi. A reprezentat compania Vodafone într-un proces cu statul indian. Este avocatul preferat al lui Mukesh Ambani, unul dintre miliardarii lumii.

Iar în ceea ce privește pe Salman Khan, Salve a primit porecla de înger păzitor al actorului indian. De fapt, Salve este un avocat scump și bun. Iar asta fac toți avocații buni: te scot de la pârnaie și-ți iau banii!

» Care avocat din România este cel mai bun

» Cum te dărâmă un avocat