Care avocat din România este cel mai bun?

și cât câștigă un avocat bun...

avocat bun in Romania
avocat bun in Romania

Un avocat bun este acela care câștigă procesul. Însă, avocatura văzută din afară seamănă cu o poveste dintre bine și rău. Dacă un personaj să zicem controversat, bănuit că are dreptul la un loc rezervat într-o celulă scapă de acuzații sau iese mai devreme (mult mai devreme) de la „mititica”, iar astea se datorează unui avocat, acesta din urmă ia și el o aură deasupra lui. Devine un vândut, a semnat pactul cu diavolul. Dar nu spunem despre toți avocații că au făcut pactul cu diavolul!?

Dar să nu exagerăm. Un avocat bun arată că știe meserie și profită de portițele sistemului. Găsește vicii de procedură. Lacune în lege sau încadrări greșite. În fine, avocații buni nu se găsesc pe toate drumurile. La noi, în România, ești bun mai ales după câți bani câștigi din procese.

Avocații de fotbaliști sunt și ei vedete

Unul dintre cei mai tari avocați este Florian Șurghie, cel care a avut de clienți nume sonore din fotbalul românesc. Și este logic că dacă aperi niște oameni cu bani să ai și onorarii pe măsură. Dintre cei care „au cotizat” la biroul de avocatură Șurghie se numără cei din neamul Becali. Respectiv George și Ioan și Victor. Dar nu numai ei, pe lista lui Șurghie se află și George Nețoiu cu Cristian Borcea.

Avocatul Șurghie i-a avut pe aceștia de clienți și în dosarul transferurilor. Din păcate însă pentru cei implicați, atunci s-au dat pedepse însemnate. Frații Becali au primit 6 ani și aptru luni, respectiv 4 și 8 luni. Pedepse cu executare, evident. Gigi Nețoiu a „fost scos” după ce a executat un an și jumătate din totalul de trei ani și patru luni.

Să mai spunem că maestrul avocat Florian Șurghie a reușit extragerea după aproape doi ani de pușcărie și a lui Gigi Becali. Acesta avea de executat trei ani în dosarul Valiza.

Cât câștigă un avocat celebru

He! Cred că asta este printre cele mai căutate informații. Probabil și printre cele mai bine păzite. Oricât am căuta despre veniturile unui avocat, ele nu sunt publice. Aflăm totuși că la nivelul lui 2008, unul dintre cei mai bine plătiți avocați a câștigat 3,4 milioane de euro. Informația vine dintr-o „scăpare” a celor de la ANAF. Apoi, un alt laureat al câștigurilor mari ar fi Florentin Țuca, acest avocat câștigând 300.000 de euro lunar în 2012. Informația am „furat-o” din Cancan. Probabil că „scorurile” au mai crescut între timp. Pe măsură ce aflăm cine sunt cei mai râvniți avocați… vă spunem!

Vezi și Cât câștigă un avocat…