Societatea noastră de avocați este specializată în reprezentarea clienților în cauze care apar ca urmare a unor evenimente nedorite, respectiv accidente de circulație. Ne-am specializat în a pleda în fața instanțelor acordarea către clienții reprezentați de noi a unor sume relevante, sentințe și decizii care reușesc într-o măsură mai mare sau mai mică să compenseze suferințele victimelor accidentelor de circulație.
Societatea noastră de avocatură are o listă generoasă de cauze rezolvate în care obiectul judecății a fost obținerea de despăgubiri cu titlu de daune morale sau materiale pe polițe RCA.
Cea mai mare sumă obținută de „SCPA David & Zanescu” este de 500.000 de euro, printr-o decizie a Tribunalului Timiș acordată clinetului nostru. Suma pare a fi mare, dar ea reprezintă de fapt o mică încercare de a compensa traumatismele și pierderea capacităților fizice ca urmare a vătămărilor suferite de clientul biroului nostru de avocatură. De fapt, cine poate spune cât valorează viața unui om, cine are o rețetă de calcul pentru pierderea vederii sau a auzului? Și cum se pot cuantifica suferințele unui nevinovat care ajunge să stea în spatul de spital un an de zile?
Detalii despre cei 500.000 EURO – despagubire in urma unui accident rutier
În țară mai cunoaștem o speță, judecată în 2010 la Tribunalul Cluj și se concretizată printr-o despăgubire ce se ridica la suma de 450 de mii de euro și o rentă viageră de 1100 de euro lunar,
Avocații buni penetrează societățile de asigurări
Cea mai mare nemulțumire a societăților de asigurări este aceea că se simt neputinicoase în fața acțiunilor coordonate de avocații buni. Ce-l definește pe un avocat ca fiind bun? Probabil proporția de succes din spețele pe care le gestionează în numele clientului său.
Dacă ne referim la asiguratori și la valoarea daunelor pe care trebuie să le plătească, asiguratorii vor susține întotdeauna că sumele acordate de instanță sunt prea mari, iar părerera lor despre avocații părții adverse nu vor fi niciodată prea măgulitoare.
Cea mai mare despăgubire (în România) acordată de OMNIASIG, de exemplu, până acum, în 2016, se rididcă la 7,2 milioane de lei și reprezintă daune în urma unui incendiu, conform ZF-Corporate. Societatea de asigurări „a mai avut un incendiu” la un depozit de piese și accesorii auto, eveniment soldat cu despăgubiri de 2.8 milioane de lei. Prin aceaste sume obținute/acordate de instanță la care au contribuit cu siguranță niște avocați deștepți OMNIASIG „a atins” 283 milioane de lei în primul semestru, cam cu 17% mai mult decât perioada similară a anului trecut.
Primul semestru al anului a adus pentru OMNIASIG și o despăgubire (pe RCA) de 2,8 milioane de lei pentru vătămări corporale.
Sumele sunt mari sau mici, depinde din ce unghi privești chestiunea. Adevărul este însă că nimeni nu arv putea furniza o cea mai bună metodă de evaluare a suferințelor unui om. Avocații doar concretizează niște efecte.