Cum te fac avocații fericit…

cum te fac avocatii fericit
cum te fac avocatii fericit

E greu de spus dacă un avocat te poate face fericit (sau fericită) atunci când te-ai „săturat” de colegul de apartament ori pur și simplu nu vrei să-i mai înghiți măgăriile, infidelitățile sau râgâiturile atunci când sunteți în societate. De cele mai multe ori se ajunge la divorț, iar atunci fericirea pe care ți-o poate da avocatul se leagă de cât de repede se termină totul sau cât de ieftin ai scăpat, cât de mult l-ai „jumulit” pe celălalt, chestii din astea…

Studiile arată însă că marea majoritate a divorțurilor încep din motive banale, nimicuri, iar asta înseamnă că de cele mai multe ori există șanse de refacere a căsniciei. Practica judiciară în domeniul divorțurilor este (probabil) una dintre cele mai bogate, iar faptul că doi avocați din Londra au decis să scrie o carte pe această temă este o idee foarte interesantă. Nu-i putem bănui de lipsă de clientelă sau onorarii prea mici, din moment ce practica în avocatură (și mai ales spețele de divorț) se numără în zeci de ani. Dar, totuși, faptul că doi avocați au purces la scrierea unui best-seller din munca lor cotidiană este deja o idee de făcut bani!

Janet Clegg şi Hilary Browne Wilkinson, cum spuneam avocați în Baroul din Londra, au scris cartea „Happily Ever After” – o aluzie la clasica formulă „fericiți până la sfârșitul zilelor” – pe care, se pare, o vând ca pâinea caldă. Librăriile online sunt pline toate cu cartea cuplului acesta prin „mâinile” cărora au trecut cine știe câte sute sau chiar mii de divorțuri.

Avocații Janet și Hilary se pare că sunt dotate și cu un spirit publicitar deosebit, se pricep să-și facă reclamă, iar ce ar putea fi mai bun pentru o asemenea profesie decât un interviu într-o publicație de largă circulație!? Așa se face că, dacă mai exista cineva care nu a auzit de ghidul „cu sfaturi de la avocați despre cum să-ți menții căsnicia”, precis a dat de el citind presa online.

Divorțul între statistici și cauze

Conform studiilor cercetătorilor britanici, aceasta fiind deja o expresie consacrată când e vorba de studii, de parcă numai ei au capacitatea și probitatea de a face studii, 42% dintre căsătorii ajung pe mâna avocaților specializați în divorțuri. Este mult, puțin, nu contează, ideea este că avocații vor avea mereu de lucru în acest sens. Totuși, rata de divorț, conform celor doi, este mai mare pentru cei care trec de vârsta de 50 de ani.

O altă cifră difuzată în cartea celor doi avocați este aceea că, de exemplu, în 2012, în Anglia și Țara Galilor se înregistrau 13 divorțuri pe oră! Să recunoaștem, o cifră colosală, care ne spune totuși că în asemenea situații chiar nu mai este nimic de făcut, chiar dacă intervin avocații avocaților!

Tot din ghidul acesta nemaipomenit aflăm că aproximativ 70% dintre bărbați au avut cel puțin o aventură, dar probabil asta e valabil în bătrâna Anglie, în România nu se pune problema așa de drastic, iar la Timișoara nici atât!

Sfaturi de la avocați pentru veșnicia căsniciei

sfat de avocati spune pare rauDe exemplu, să spuneți „iartă-mă”, „te rog frumos” și „mulțumesc”!

Să fiți toleranți cu hobbyurile celuilalt și să nu faceți glume pe seama partenerului, mai ales în public. Chiar dacă aveți un simț al umorului deosebit, cei doi avocați cred că, în timp, acest obicei vă va costa foarte scump.

O căsnicie se destramă și din monotonie, din faptul că te plictisești de celălalt.

Un alt sfat (nemaipomenit) este recomandarea de a face curat fiecare după noi, adică să ne punem lucrurile în ordine și să păstrăm curățenia pe care tocmai a făcut-o celălalt! Este o dovadă de respect, iar ca să aflați acest lucru puteți cumpăra cartea sau chiar să citiți acest text! Doar că în ultima situație nu vă costă chiar nimic.

Probabil că dacă ne gândim la cei doi avocați ca la niște „guru” în domeniul secretelor și perfecționării relațiilor de căsătorie, dacă privim cartea lor ca pe un ghid autentic de păstrare a unei vieți conjugale perfecte nu vom greși foarte mult. Dacă plătim câteva lire pentru a le citi cartea le-am recompensa enorma muncă din sălile de judecată, cauzele cu divorțuri pe care le-au rememorat, etc.

Concluzia: marketing 100%

Cum spuneam mai sus, cei doi avocați se pricep de minune la marketing și la imaginea lor. Știu să-și construiască un brand, deși, dacă stăm să ne gândim bine, la câți ani de practică avocățească au în spate, era cazul să nu se preocupe asupra acestui aspect.

Titlul cărții lor este de fapt un remake după alte câteva ghiduri de păstrare a căsniciei, făcute de alții înainte alor. Cel mai recent este tot un ghid, respectiv „Happily Ever After: Six Secrets to a Successful Marriage” publicat cu numai cinci ani înainte și pe care-l puteți cumpăra de pe Amazon. Culmea, nu e scris de vreun avocat celebru, ci mai degrabă de un cunoscut al restaurantelor și barurilor, respectiv de Gary Chapman.

Titlul este una dintre cheile succesului unei cărți, al unui film, al unei acțiuni, etc… Iar faptul că au mușcat și cei din „presa noastră națională” nu este surprinzător deloc. Mai mult, cu un titlu bun și cunoscut deja pe internet vei vinde mult mai ușor și vei ajunge mai repede sus, acolo unde ți-ai propus. Iar cei doi avocați din Londra știu foarte bine acest lucru. Sau i-a învățat cineva foarte deștept…