Un avocat și pledoaria sa despre Brexit

avocat mcgregor
avocat neil mcgregor

Un avocat de origine britanică dar expatriat în România, având o firmă de avocatură care oferă servicii de consultanță la București dar și la Sofia, și-a expus ideile despre Brexit în publicația online românească „Business Magazin”. Evident că ziariștii noștri n-au scăpat ocazia de a se lăuda, iar Neil McGregor să-și facă astfel puțină reclamă online. Deh, un avocat britanic nu se va confesa oricând și oriunde, niciodată!

Neil McGrecor conduce așadar o firmă de servicii juridice și de consultanță pentru cei care au afaceri în acest colț de lume, iar firma „McGregor și partenerii” pare a fi foarte onorabilă și nu ne îndoim că așa și este. Nu intenționăm să-i facem reclamă gratis, dar opiniile lui McGregor par a fi foarte pertinente în ceea ce privește Marele Brexit și ne vom permite să stăruim și noi asupra câtorva din ideile dumnealui, asta dacă nu cumva v-ați și săturat deja de acest subiect, care totuși începe să pălească din importanță. Este exact și ideea care răzbate din acest articol la care ne referim. Deh, repetăm și noi, despre un avocat britanic nu vom mai avea prea curând ocazia să vorbim, așa, la felul în care o facem acum!

Și s-ar mai cuveni să observăm că, după toate aparențele, McGregor pare a fi mai degrabă scoțian decât britanic. Iar dacă luăm în considerare atât tradițiile cât și originile ancestrale ale highlanderilor scoțieni cu acest nume, vom observa că McGregor are un simț al umorului deosebit de dezvoltat în privința brexitului, și l-am scris cu „b” mic din considerente pe care le veți înțelege în rândurile următoare.

Brexit-ul? O expresie de nemulțumire

Poate că exagerăm noi, dar avocatul McGregor pare a face puțin haz de votul englezilor, concuzionând nici una nici alta că el este doar așa, o răbufnire de nemulțumire. A oamenilor simpli și duși cu vorba de oclasă polirică derutată și ea de ceea ce trebuie să facă de-acum înainte.

Mc Gregor trece discursul lui printr-un întreg mecanism de argumentare a faptului că, până la urmă, este dificil de estimat dacă ieșirea Marii Britanii din UE ar fi sau nu conformă cu constituția țării, ami degrabă nu e. Dar (aici se vede stofa de avocat) despre care țară e vorba? Probabil despre Anglia, în niciun caz despre Scoția, iar glumițele lui McGregor fac trimitere și la Țara Galilor și la Irlanda de Nord…

Probabil că ar fi foarte interesant de stat la un scotch cu acest McGregor care, în stil teatral și enigmatic, demn de un urmaș al lui Arthur Conan Doyle, a închis textul cu o dilemă care nouă ne-aduce aminte de Caragiale, respectiv „de-aici nu puteți ieși!”, și care, în varianta gregoriană, sună cam așa: mai vorbim noi despre activarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona!

Un avocat care se vede că a prins câte ceva de pe la noi și și-a făcut o robă și din stofa dâmbovițeană!