„Principiu de drept”: legea mai favorabilă internațional

avocatii le-au facut bucata!?
avocatii le-au facut bucata!?

Cazul Lionel Messi în care acesta dă vina pe avocați pentru neplata taxelor către stat și crearea unui „frumos” dosar de evaziune fiscală nu este deloc ceva singular, avocații fiind de vină și în alte cazuri celebre, precum Steffi Graff de exemplu, celebra jucătoare de tenis dacă vi-o mai amintiți… Bineînțeles, un alt amănunt comun și elocvent între cele două, ne rezumăm doar la acestea două, ar fi tatăl! Părintele care a gestionat fondurile copilului, el este de vină pentru evaziunea de care a fost acuzat Lionel, sau Steffi acum câțiva ani. Ce odios!

Diferența între cele două cazuri ar mai fi și aceea că în Argentina au ieșit oamenii în stradă, chipurile pentru a-l convinge să rămână la echipa națională. Nicidecum pentru a-l salva pe Messi de depresie, pentru a cere avocaților socoteală și să se răfuiască într-un fel cu toată breasla avocățească pentru că a știrbit diamantul Argentinei! Vă sugerează vreo comparație scena asta? O țară anume, unde justiția este mereu de vină că ne bagă idolii în pușcărie și unde mereu apar manifestări „spontane” de proest împotriva deciziilor judecătorești? (Poate este inutil sa explic, dar sunt persoane cae trebuie sa stie ca Messi este fotbalist profesionist in Spania, acolo castiga si acolo are dosarul de evaziune fiscala, dar joaca si in nationala Argentinei, asta ca sa nu va nedumeriti…)

Da, dar în Germania, tatăl jucătoarei de tenis și avocatul acesteia au făcut bulău. Spre deosebire, Messi este doar sub control judiciar, la fel și tatăl său, căci durata pedepsei fiind mai mică… s-a trasnformat în suspendare, așa este legea spaniolă. O lege foarte bună, ar zice neamul Becali, meme Stoica, Gigi Copos și nenorocitul de Gică Popescu, ce și-a dat cu firma-n cap înhăitându-se cu derbedeii! Și mai sunt din ăștia care tânjesc după avocații spanioli, dar ne-ar durea mâna să-i pomenim pe toți…

Pentru cei care sunt amatori de detalii și bănuind că nu sunt la curent cu sentinţa penală nr. 238 din data de 03 aprilie 2012 a Tribunalului Bucureşti – Secţia a II-a penală, pronunţată în dosarul nr. 3134/3/2009, adica renumitul Dosar al transferurilor din fotbalul românesc, gigantul formidabilul și formifantasticul, credem că e interesant să le punem la dispoziție și motivarea deciziei Curții de Apel București, referitor la această sentință. Bine, bine, veți zice, nu e cam târzie și cu ce scop această incursiune în tenebrele fotbalului românesc, ale sportului în general. O să vedeți de ce în zilele următoare…

Căci în sportul românesc se pare că vor veni cât de curând mari dezvăluiri, despre cum și-au făcut averi marii noștri sportivi, neajutați de avocați, căci atunci când le-au făcut avocații erau așa… niște funcționari, buni pentru divorțuri și copii nelegitimi. Cam pe-acolo. Baroul era doar o coadă de topor, așa că nu vedem nici noi cu ochi buni să ne punem la zid marile valori ale sportului românesc. Cui prodest?