Azadeh, cea mai cunoscută femeie avocat din America

azadeh avocat Atlanta
azadeh avocat Atlanta

Unei femei avocat îi va reveni, cu siguranță, rolul de a contribui la fragmentarea societății americane. Indiferent că dorește sau nu, Azadeh N. Shahshahani se va urca pe baricadă, respectiv acolo unde sunt cei ce luptă împotriva lui Donald Trump. Femeia aceasta va arunca în partea cealaltă cu cărbuni aprinși. Azadeh practică avocatura la Atlanta, în Georgia, fiind renumită în branșa avocaților.

În unități de măsură ale distanței, de la Orlando la Atlanta este o aruncătură de băț dacă ne referim la continentul american și încercăm să înțelegem distanța în felul în care o definesc cei din Lumea Liberă. La fel, dacă vom accepta că există unități de măsură ale emoției universal și valabil acceptate, vom constata că de la agonie la extaz poate fi uneori o distanță de ore, minute sau chiar câteva secunde. Așa se face că, după atentatul de la Orlando, mulți americani au trecut în tabăra lui Donald Trump, unul din adepții cei mai vocali ai adaptării sistemului legislativ astfel încât să se opună intrării imigranților în America. De partea cealaltă, (și) Azadeh Shahshahani, care s-a remarcat în ultima perioadă ca fiind avocatul drepturilor imigranților, o adeptă a desființării centrelor de detenție pentru imigranți din America.

Azadeh Shahshahani este ea însăși fiică de imigranți, culmea, aproximativ din zona pe care o are în vizor cel mai mult Donald Trump. Născută la Teheran chiar în zilele revoluției iraniene din 1979, Azadeh a emigrat cu părinții, a făcut Facultatea de Drept a Universității din Michigan și a devenit o ferventă apărătoare a drepturilor omului și a musulmanilor din America.

De ce este așa de deosebită Azadeh!? Nu pentru că este avocat, ci, atenție, e prima femeie care a condus Asociația Avocaților Americani! Ceea ce nu este puțin lucru. Se bucură de un prestigiu deosebit în America. În ultimele săptămâni a beneficiat de o popularitate crescândă, probabil din cauza pozițiilor sale anti-trumpiste…

Azadeh este foarte cunoscută în America datorită faptului că luptă împotriva suferințelor la care sunt supuși imigranții. Este avocatul drepturilor lor de ființe umane și, mai mult, militează pentru desființarea sau reformarea centerelor de detenție special destinate imigranților acum, când radicalizarea societății americane o ia pe urmele celei din Europa. Căci trebuie să acceptăm, chiar dacă la noi nu este (încă) vizibilă, deja suntem într-un plin astfel de proces.

Ori, în lumina recentului atentat din clubul de noapte, Donald Trump are vânt din plin pentru politica sa, paradoxală totuși cu spiritul american. Ajutorul dat de afganul imigrat în SUA, care se pare că s-a radicalizat totuși singur, fără ajutor ISIS, prin atentatul de la Orlando pare a fi de impact diabolic pentru această campanie electorală. Fragmentarea societății americane este inevitabilă dacă nu s-a și produs deja. Și e de urmărit felul în care Azadeh va reuși să se impună.

La fel ca Dragnea din România, care cere oamenilor să aleagă între cătușe sau pâine, fiind și el un avocat al condamnaților penali, Trump întreabă americanii dacă vor atentate sau liniște! O întrebare rostită în tonul cel mai înalt…