Cum să-ți faci reclamă aruncând cu noroi…

avocati rai
avocati rai

Că presa românească a ajuns troacă de porci nu mai e demult o noutate, dar nici că unii avocați au ajuns să mănânce din ea nu trebuie să ne mire. Așa se face că, într-unul din ziarele centrale, care până în urmă cu câțiva ani trecea drept serios, zilele trecute duhnea de pofta de sânge a unor anumiți avocați, poftă nedisimulată și răspândită cu plăcere de tabloidul amintit. Căci „Adevărul” a ajuns tabloid, fără discuție, cu multe subiecte ieftine și prost documentate.

Deci, revenind, un articol publicat zilele trecute relata despre avocații din Timișoara care umblă prin spitale, pândesc la ușile saloanelor și întreabă dacă sunt răniți din accidente. Că ei ar fi, chipurile, avocați specializați în despăgubiri și obținerea de daune de la firmele de asigurări.

Mai mult, aflăm că la Timișoara, la spitalul Județean, așa ceva n-ar fi un fapt singular, după cum rezultă din formularea jurnalistului, care a făcut probabil ziaristica pe genunchi, iar redactorul-șef probabil a avut conjunctivită în momentul lecturării materialului…

Nu ne explicăm cum poți să dai drumul în mediul online unui asemenea text fără nicio informație exactă. Niciun nume de avocat care face așa ceva, niciun caz de pacient exploatat de avocații din Timișoara, niciun nume în afară de o anume doamnă avocat, care și ea a auzit că se întâmplă chestii murdare. Da, zice dumneaei, sunt avocați care fac orice, îți bagă mâna-n beregată, te jupoaie, te belesc, te mănâncă! Ea e singura care are de câștigat din toată făcătura asta de articol, ea e singura care-și face reclamă în acest mod diabolic. Da, aflăm tot felul de întâmplări cu avocați-bestii, dar niciun nume, nimic, doar noroi aruncat în această categorie profesională.

Ca să dea veridicitate articolului, așa-zisul jurnalist bagă poza unui medic șef de secție căruia i s-a pus întrebarea, zi nene, ai auzit de acești avocați care umblă prin saloane după clienți? Evident că omul, cu capul pe umeri, zice că el nu știe de așa ceva, dar a auzit că mai demult o asistentă a întrebat pacienții dacă au nevoie de avocați. I s-a pus însă în vedere să nu mai facă așa ceva și gata, incidentul s-a încheiat!

Deci, până acum, nimic în afară de poveștile de la miezul nopții că sunt avocați care vin și-ți beau sângele după ce te-au scos cei de la SMURD din mașina contorsionată! Niște bestii avocații ășia din Timișoara! Domnule, dar niciun nume… păi de unde, doar nu vrea onorabilul nostru ziarist să-și târască picioarele prin sala pașilor pierduți, să scoată din geantă pe toți avocații vânători de accidente. Ba, mai mult, polițaii ar fi și ei mână-n mână, ca să termine dosarele mai repede!…

Singura sclipire de geniu a articolului este includerea decanului Baroului Timiș, a avocatului Valeriu Răuță, dar și sclipirile astea se fură de la maeștri, totul cu scopul de a da articolul ca adevărat. Numai că decanul zice și el ceva de genul „nu știu domnule, eu nu știu de astea, or fi la București, dar aici nu sunt, că ar fi sub demnitatea noastră profesională să batem pe la uși la spitale în calitate de clientelă…” Până la urmă, suntem avocați, ce naiba, pare a concluziona decanul Baroului Timiș!