America naște mereu câte un avocat al diavolului!

avocat Timisoara
Avocat in Timisoara - Mirela David

ted-cruz-avocatÎn Statele Unite, președintele Obama a ajuns un soi de avocat al diavolului, tocmai prin prisma atentatelor de la Bruxelles și în corelație cu vizita sa în Cuba. Declaratiile sale de la Havana care cheama la lupta impotriva terorismului, indiferent de rasa sau religie,  nu pare ca au fost foarte bine vazute in SUA. Par a fi in contradicție cu cele întâmplate în Europa, diferență scoasă tot mai mult la suprafață de reacțiile celor implicați în cursa electorală americană.

Contradicția dintre Obama și restul Americii este relevată, iată, nu doar de către încă virtualii candidați la președinția americană ci și de presă. Cum altfel am putea interpreta reacția redactorului-șef al „The Huffington Post” din editorialul său de imediat de după Bruxelles și intitulat „Obama încă vrea să vorbească dușmanilor, dar se pare că e singurul”. Aluzia este evidentă la felul în care Barack Obama (și el un fost avocat) a reușit să devină președinte.

Reamintim, unul din crezurile avocatului Obama este acela că vei obține pacea și prosperitatea dacă te apropii de inamici…

Înainte de a intra în miezul acestui text, să facem însă remarca necesară specificului acestui site, respectiv aceea că ar fi interesant de urmărit câți dintre președinții americani nu au fost avocați și, mai ales, câți dintre pretendenți au fost pe băncile facultăților de drept. Să mergem însă mai departe și să constatăm că, dintre cele mai interesante declarații ale candidaților la poziția celui mai puternic om din lume face notă distinctă cea a lui Ted Cruz, posibilul candidat republican, care a chemat nici mai mult nici mai puțin la înființarea unor patrule anti-jihadiste! Sau anti-musulmane, sau anti-cum vreți dvs, importantă este ideea de miliție împotriva altor religii. Baptistul Ted Cruz, rețineți vă rugăm că și el este avocat, declara deci presei, la câteva ore după exploziile de la Bruxelles, că în America este importantă supravegherea îndeaproape a comunității musulmane până ce aceasta nu se radicalizează.

Închipuiți-vă șerifii americani patrulând noaptea să vadă dacă musulmanii stau în casele lor, dacă dorm, dacă sunt cuminți, mai ales faceți scenariul a cum ar arăta o societate clădită pe principiile milițiilor religioase! De parcă n-ar fi suficientă poliția islamică, mai trebuie și una creștină!

Despre Donald Trump și declarațiile lui nu are rost să discutăm, nefiind avocat nu ne interesează și oricum el vede un război la fiecare metru liniar din granița americană, iar doamna Clinton s-a remarcat prin discreție și bun simț.

Indiferent cine va câștiga alegerile din SUA, mari șanse fiind însă pentru încă un președinte fost avocat, la Casa Albă se va face probabil o altă politică față de ascensiunea terorismului. Este logică deducția, mai ales dacă ținem cont de declarațiile belicoase ale întregii societăți americane. Și care societate, dacă anul trecut râdea de ideea că un avocat kenyan a cerut mâna fetei lui Obama promițând în schimb 50 de oi, 70 de vaci și 30 de capre, acum pare a se distanța tot mai mult de ideile pacifiste ale președintelui încă în funcție…

Așadar, America este locul unde orice este posibil și unde se nasc toți avocații diavolului!