Ce sa (nu) ceri unui avocat de divorţ…

avocat Timisoara
Avocat in Timisoara - Mirela David
avocat timisoara
Servicii avocat Timisoara

Un avocat de divorţ este unul dintre ultimele lucruri pe care şi le doresc oamenii, oriunde ar locui ei pe planeta asta, la Timişoara sau Londra, stresul este acelaşi iar efectele sunt de cele mai multe ori devastatoare. Totuşi, dacă n-aveţi încotro şi trebuie să recurgeţi la un avocat, ne-am gândit că ar fi bine să dăm câteva sfaturi esenţiale în această privinţă.

La baza ordonării celor câteva sfaturi de mai jos nu stă neapărat ideea de a promova cabinetul nostru, ba dimpotrivă, noi credem că suntem o societate de avocaţi care se implică în problemele clienţilor noştri, deci şi nouă ne crează aceeaşi părere de rău orice cauză de divorţ.

Selecţia sfaturilor noastre este una făcută pe baza experienţei şi practicii din orice cabinet de avocat din Timişoara.

Evaluarea de taxe / onorariu de avocat

În primul rând, ar trebui să fiţi conştienţi că stabilirea de la început a tuturor cheltuielilor legate de divorţul dvs este un lucru foarte greu de făcut. Un proces într-o astfel de cauză (şi în care există cel puţin doi avocaţi) are potenţialul de a fi imprevizibil. Întoteauna pot apare tot felul de expertize, de amânări, de cheltuieli pe care nu le poţi prevedea, iar dacă şi fostul partener este o fire luptătoare, la fel cum sunteţi dvs., estimările sunt chiar foarte dificile.

Totuşi, un avocat experimentat vă va putea face o estimare foarte cinstită cam în felul următor: această taxă nu poate fi evitată şi costă cam atât, este posibil să apară…, cheltuielile cu… vor costa … însă este în puterea dvs să le evitaţi sau să le reduceţi.

Nu influenţaţi artificial agresivitatea avocaţială

Spunem acest lucru în sensul de a nu solicita avocatului dvs informaţii despre avocatul părţii adverse, în sensul de a nu practica „bârfa”. De asemenea, nu credem că e o soluţie potrivită de a vă motiva artificail agresivitatea avocatului dvs împotriva avocatului celălalt, dincolo de limitele unei dispute la nivel juridic. Nu e cazul. Avocaţii sunt până la urmă colegi şi se întâlnesc destul de frecvent în sălile de judecată. Ei vă sunt loiali şi, în general, vor face tot ce pot pentru a vă reprezenta cât mai bine interesele.

Verificaţi competenţa în alte ramuri de drept

În general, dacă un avocat este specializat în divorţuri este un lucru foarte bun, asta dovedeşte că îi sunt foarte familiare toate procedurile specifice. Dacă a mai avut cauze şi în alte sfere de competenţă este şi mai bine. Atenţie însă la cei cu prea multe specializări, uneori diversitatea este un semn al superficialităţii.

Cunoaşteţi-vă avocatul!

Cunoaşterea celui care vă reprezintă într-o cauză de divorţ este importantă în sensul uşurinţei în comunicare. Adică să aveţi un avocat care vi se pare ursuz ar putea să nu fie o alegere potrivită, iar asta nu înseamnă că respectivul avocat nu este un foarte bun profesionist. În schimb, alegeţi pe cel cu care simţiţi că puteţi comunica, este cea mai bună metodă. Astfel, colaborarea dvs cu avocatul va fi în favoarea procesului, vă va ajuta să duceţi cea mai bună strategie în acest sens.

Nu întrebaţi dacă va câştiga

Este evident că nu veţi putea ocoli întrebarea, iar toţi avocaţii au pregătite răspusuri în acest sens. Important de reţinut este însă faptul că trebuie să aveţi încredere şi să fiţi cinstit în primul rând cu dvs înşivă. Dacă în adâncul sufletului dvs ştiţi că nu aveţi dreptate, că în mod normal nu aveţi cum să obţineţi o anumită pretenţie, de ce v-aţi supăra pe avocat în cazul în care nu reuşeşte?