Ignoranţa „ucide” un avocat-cineast

avocat Timisoara
Avocat in Timisoara - Mirela David

Titlul nu sugerează că veţi citi ceva despre cum se ucide un avocat. Despre excluderea lui Miles Mogulescu din viaţa publică românească nu se poate spune că este o eroare fundamentală, omul fiind prea bine cunoscut peste Ocean şi cu precădere în lumea holywoodiană, el făcându-se remarcat ca producător al câtorva pelicule cu destulă însemnătate. Totuşi, este vorba despre un anume gen de crimă, căci să spui despre un om de artă, un om de litere, că a decedat!… Chiar dacă omul este avocat prin formare…

Gafa aparţine pseudo-editorilor de la Cinemagia, care într-o secţiune de pe site-ul lor… i-au dat decesul în 1997. Singura „mare vină” a lui Miles Mogulescu, în afară de aceea că este avocat, pare a fi doar că, până la un punct, este un om de o discreţie remarcabilă. Miles Mogulescu are pe undeva pe la origini rădăcini de emigrant român, s-a născut în Australia în 1960 şi a urmat Dreptul în America.

Câteva dintre cele mai pătrunzătoare idei şi ieşiri ale sale în viaţa publică le puteţi urmări în „Huffington Post” unde acest avocat se dovedeşte a fi un publicist deosebit.

Despre filmografia sa nu este cazul să vorbim aici, site-ul nu are acest scop, dar puteţi găsi pe internet aproape orice despre Mogulescu cu excepţia fotografiei sale. Merită spus însă că acest avocat american a crescut într-un adevărat spirit de luptă pentru justiţie socială şi de respect al legii, tatăl său fiind un binecunoscut activist social care a organizat campanii de strânegeri de fonduri pentru Dr. Martin Luther King.

Întâlnirile lui Miles cu Dr. Luther King (pe care l-a văzut în casa sa încă de la 12 ani) au făcut ca viitorul avocat american să investească în producţia cinematografică, iar filmele sale să fie pline de esenţa luptei pentru dreptate. Tipic pentru visul american despre triumful binelui!

captura cinemagia_2015-11-11_091558Revenind la gafa „editorilor” de la Cinemagia, sperăm că acest text le este un bun exemplu despre teoria conform căreia avocaţii americani nu câştigă neapărat din procese. Ei pot fi şi foarte buni cineaşti.

PS: Filmele pe care le-a produs sau la care a contribuit avocat-cineast le puteţi vedea la acest link din NY Times.