Dincolo de incendii: despre avocaţi şi Adrian Mutu

avocat Timisoara
Avocat in Timisoara - Mirela David

adrian mutu cautat de avocatiDesigur că să vorbim acum despre Mutu şi problemele lui cu un anume avocat din Italia ar putea să pară o impietate la adresa celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Bucureşti.

Totuşi, aşa cum se spunea într-una din dezbaterile pe această temă, noi, românii, nu prea învăţăm din greşelile trecututlui, iar acest lucru a fost afirmat de un avocat care s-a ocupat de incendiul de la Constanţa din urmă cu nu foarte mult timp şi-n care şi-au pierdut viaţa trei fete.

Avocatul în cauză, al cărui nume nu ne-a fost difuzat într-un mod inteligibil ci a fost citat pe prompterul de la TVR 1, spunea că, dacă s-ar fi dorit, erorile care au cauzat moartea dansatoarelor de la Constanţa ar fi trebuit să fie o pildă… din care să învăţăm cu toţii…

Fuga de avocat

Revenind la Adrian Mutu, cel al cărui ultim scandal reuşeşte să fie eclipsat, din păcate, de această nenorocire din clubul din Capitală, tebuie să spunem că el este de negăsit. Ei, şi ce mare nenorocire este asta? aţi fi tentaţi să spuneţi şi nici n-aţi fi foarte departe de adevăr… Pe Adrian Mutu îl caută cel puţin trei avocaţi: unul să-i comunice o sentinţă şi să-l liniştească precum că nu s-a sfârşit lumea şi că se va face recurs, alt avocat îl caută să-i transmită ce-a spus primul, iar ultimul avocat, în fine, să-i spună că dacă nu plăteşte va avea mari necazuri…

Întrecerea asta dintre avocaţi, care dintre ei va reuşi să-l contacteze primul pe fostul viitor mare fotbalist este foarte interesantă de urmărit. Dar, înainte, să spunem care este miezul problemei.

Prin 2010, pe când juca la Fiorentina, Mutu l-a ciomăgit pe un barman de origine albaneză care a avut tupeul să-i ceară fotbalistului să-şi achite nota de plată. Mutu l-a lăsat jos pe barman astfel încât acesta a fost vreo 25 de zile prin spital.

Evident, a urmat un proces cu mai multe termene, cu schimbări de avocaţi, cu pizza şi expertize, cu termene peste termene. Zilele trecute s-a dat sentinţa în primă instanţă: 14 luni de închisoare cu suspendare pentru Adrian Mutu şi despăgubiri de 15.000 de euro. Avocatul lui Mutu, Filippo Bellagamba, a declarat că nu reuşeşte să-l găsească pe fotbalist să-i comunice sentinţa, dar să fie liniştit, că nu trebuie să plătească nimic acum, se aşteaptă motivarea instanţei, apoi urmează recursul.

Acesta a mai spus că l-a mai rugat şi pe un alt avocat de-al lui Mutu, respectiv pe Paolo Rodella să-l caute pe român, dar nici acesta nu l-a găsit. De cealaltă parte, Luca Spaziani, cel care este avocat al barmanului, a spus că justiţa i-a făcut dreptate clientului său şi că nu crede într-o schimbare importantă a sentinţei după recurs.

Dar, căutat de atâţia avocaţi, Adrian Mutu este totuşi de negăsit. El ar fi trebuit să se afle acum în India unde să joace pentru echipa FC Prune Site, dar în ultimul meci din campionat nu a fost pe teren. Poate-l caută şi-acolo alţi avocaţi…