Cum te dărâmă un avocat!…

avocat Timisoara
Avocat in Timisoara - Mirela David
Dave-Frasher-avocat
Un primar răpus de avocat!

Să fii avocat in Romania nu pare a fi o treabă atât de spectaculoasă, mai ales dacă privim din perspectiva comparației cu a fi avocat în Statele Unite. Căci, iată, o firmă de avocatură din Portland statul Oregon a făcut o anchetă în urma căreia a fost demis un primar. Da, în SUA un avocat poate face o anchetă, cel puțin așa rezultă din informațiile furnizate nouă de marile „gazete” românești!

Să recunoaștem, faptul că un avocat ar putea să distrugă un primar în urma unei anchete (rețineți termenul) ar fi în stare să facă a păli de invidie pe orice membru al oricărui barou românesc. Căci, până acum, în România făceau anchete doar procurorii, polițaii și din când în când parlamentarii, vezi cazul Nana…

Intrând puțin mai adânc în miezul problemei, toată tevatura a pornit de la niște ziariști care au tradus ei cum li s-a părut mai bine pentru fițuicile la care lucrau niște texte citite pe netul de dincolo de Ocean. Adică, din punctul lor de vedere, dă bine să spui despre un avocat din SUA că are putere iar un avocat din România e pistol cu apă din acest punct de vedere. În fine…

În România avem infracționalitate mică pentru că nu sunt negri!

Deci, Dave Frasher este director executiv al municipalității din Oregon City, o suburbie a Portlandului din Oregon, ceea ce ar fi cam același lucru cu un primar din România la un cartier mărginaș al Timișoarei, să zicem că e primar de Dumbrăvița. E însurat cu o româncă, adică una care s-a născut aici ca să fim mai exacți.

Și vine Dave ăsta în concediu prin România, se plimbă pe la Bran și pe unde o mai fi fost (încă nu intervine niciun avocat!) și apoi se întoarce la el în Oregon și-l pune naiba să spună pe acolo cuiva că, vezi Doamne, aici, în România, de aia nu este infracționaltate ca-n America, pentru că noi n-avem negri, că negrii sunt răi și leneși și nu lucră nimic toată ziua!

Dave e dezinformat în sensul acesta dar nu e treaba noastră și vă spunem că impresiile lui turistice au ajuns la urechile unor avocați din Oregon de acolo. Și aceia, adică de fapt e vorba de o firmă cu avocat unul și unul, folosesc impresiile astea într-o argumentație juridică la procesele lor care le au pe acolo cu Dave Frasher. Căci, se pare, nici primarul nu era vreo ușă de biserică, era și el un primar cum sunt mai toți primarii din România, adică plini de necazuri, vezi Vanghelie, vezi Oprescu…

Pe scurt, primarul din Oregan City era într-un clinci cu Conslilul local și ca atare l-au suspendat. Iar la toată mizeria asta, colac peste pupăză, îl scapă gura și se dă de gol la avocați despre părerea lui față de negri!

Premiul de Avocat al anului

Bun, recapitulăm, Dave Frasher era suspendat deja când a venit în concediu în România, altfel ne închipuim că treburile gospodărești nu i-ar fi permis, căci așa sunt primarii, au mult de lucru. Ghinionul lui a fost că în războiul cu municipalitatea, administrația a angajat firma de avocatura Schwabe, Williamson & Wyatt iar aceasta cică e tare pe acolo, a luat „din nou” premiul de avocat al anului… Curat ghinion!

Iar oamenii ăștia au început să-și facă treaba, adică tot ce face și un avocat in Timișoara sau de oriunde din România cea măreață, au strâns probe, declarații, chestii din astea pentru proces. Iar la astea ziariștii noștri le spun „anchete”! (Dar, poate, or fi vrut să facă gelos vreun procuror!)

Interesant este că până în urmă cu câteva zile era plin netul de informații cu Dave, negrii din România si cei doi avocati. După ce au dat ai noștri știrea cu așa-zisele anchete făcute de avocați, pac, au dispărut! Adică nu mai sunt, le-au scos redacțiile! Pac, pac, vorba unuia cu duh!

Asta, dispariția referințelor avocățești la cazul de demitere a primarului, poate să denote că omul i-o fi dat în judecată pe cei de la firma de avocatură, iar aceștia, cu tot cu premiul lor de avocat anual se pun la adăpost.

Deci, să concluzionăm pentru cei fără studii juridice: un avocat nu face anchete. Iar pentru ziariști: un avocat tot nu face anchete, acestea le fac doar procurorii și uneori parlamentarii români, cum am sugerat mai sus…