Oscar Pistorius are cel mai bun avocat

avocat Timisoara
Avocat in Timisoara - Mirela David

proces-pistorius-avocat-rouxUn avocat precum Barry Roux își face toți banii, cred toți cei din Africa de Sud despre cel care l-a apărat pe Oscar Pistorius în procesul în care acesta a fost acuzat de omor din imprudență. Acum, presa din Africa de Sud are pe prima pagină știrea că atletul paralimpic va fi eliberat în 20 octombrie la doar un an după condamnarea sa la cinci ani cu executare. Toți sunt de acord că eliberarea anticipată a lui Pistorius se datorează în exclusivitate acestui avocat cu 31 de ani de experiență în cauzele penale.

Cunoscutul caz de ucidere în februarie 2013 al modelului Reeva Steenkamp, în vârstă de 29 de ani, în timp ce se afla în locuința prietenului ei, a fost subiectul multor tabloide dar a prezentat interes și pentru alți avocați mai mult sau mai puțin cunoscuți. Interesul acestora a fost evident în primul rând publicitar, un astfel de proces celebru urmând a le crește prestigiul iar ulterior veniturile. Dintre toți, Oscar Pistorius la ales pe Barry Roux, căruia îi plătește un onorariu de 3.500 de lire sterline pe zi.

Relativ la onorariul de avocat, Roux a spus despre clientul său că nu și-ar mai permite încă o prelungire a procesului. Acesta vizavi de cererile procurorilor de rejudecare și reîncadrare juridică a acuzațiilor în omor cu premeditare.

Anunțul de eliberare anticipată a lui Pistorius făcut de administrația penitenciarelor sud-africane i-a lăsat fără replică pe toți cei care practică avocatura la Johannesburg, aceștia fiind în continuare uluiți de succesele obținute de Barry Roux, cel ce este acum cel mai la modă avocat al acestor zile. În Africa de Sud măcar…

Să mai spunem că Oscar Pistorius a mai fost condamnat și la trei ani cu suspendare pentru încălcarea regimului armelor și munițiilor. Barry Roux, avocat născut în 1955 și absolvent al Universității din Johannesburg, a reușit să-l pună la adăpost pe Pistorius și de camerele de televiziune. Avocatul a obținut pentru clientul său dreptul de a nu fi filmat sau fotografiat fără permisiunea sa expresă.