Razboi mediatic: avocat vs. BCR!

avocat Timisoara
Avocat in Timisoara - Mirela David
avocat-vs-banca
ce mă, si tu esti avocat?

BCR se gândește să transfere in instanță un conflict cu câțiva avocați, pe care-i numeste „samsari de litigii”, după cum rezultă din site-ul de știri Hotnews. Ideea pare a fi una dezastruoasă pentru bancă, cel puțin dacă luăm în calcul efectul mediatic pe care l-ar avea acest război pe scena juridică dus nu cu unul, ci cu mai mulți avocați.

În fapt, BCR a lansat zilele trecute în spațiul public amenințări mai mult sau mai puțin voalate de trimiterea în judecată a unor avocați despre care banca spune că sunt de rea credință. Aceasta vizavi de poziția și statutul de avocat pe care îl au ei în diversele procese pe care clienții lor le au cu BCR. Subiectul scandalului dintre sistemul bancar și clienții care acuză clauze abuzive este binecunoscut publicului și, într-adevăr, ca să câștigi un proces cu o bancă ai nevoie neapărat de un avocat care să te reprezinte.

Contrele mediatice dintre cele două părți au avut loc, cel puțin într-o primă fază, pe conturile de FaceBook. Până acum de situație pare a se servi excelent doar unul dintre avocati, vizat probabil de cei de la BCR. El a ieșit într-un fel de replică, tot pe FaceBook, și a spus că e regretabilă atitudinea băncii.

Dacă am privi din postură de arbitri disputa dintre avocat și BCR, am acorda deja puncte primului, fie dacă luăm în considerare numai sprijinul cititorilor. În schimb, spre deosebire de avocat, se pare că BCR și-a retras „ieșirea” din contul de FB, căci aceasta nu mai poate fi descoperită.

Ideea de confruntare titanică dintre BCR și un grup de avocați (unul sau mai mulți, nu este clar acum) va fi una demnă de urmărit. Merită să lăsăm telenovelele pe planul doi și să pariem: avocat sau bancă?