Un avocat de care s-au spălat pe mâini

avocat Timisoara
Avocat in Timisoara - Mirela David
deputat-avocat-manolache
avocat Marius Manolache

De profesie avocat, deputatul Marius Manolache a intrat în contradicție atât cu șeful său de partid Liviu Dragnea, cât și cu nașul Victor Ponta, cel puțin la modul declarativ. După respingerea în Comisia Juridică din Camera Deputaților a unui proiect de lege care dacă s-ar fi votat s-ar fi putut numi o adevărată „lege a penalilor”, atât Liviu Dragnea cât și Victor Ponta s-au dezis de deputatul avocat Marius Manolache.

Inițitativa legislativă a lui Marius Manolache, dacă ar fi fost adoptată și într-un final ar fi devenit promulgată, ar fi impus completului de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție ca în această modalitate de apel să nu poată fi luate decizii împotriva inculpaților.

Astfel, conform propunerilor făcute de deputatul avocat Manolache, dacă în prima judecată instanța ar fi achitat inculpatul, procurorii să nu mai poată contesta decizia. Este doar una dintre propunerile de modificări legislative propuse de numitul avocat aflat în topul discuțiilor din aceste zile.

Astfel, Liviu Dragnea, încă șef interimar al PSD și client la rândul lui a mai multor avocați, a spus despre Manolache, cel care până în 2012 era membru activ în Baroul București, că nu a avut cunoștință de inițiativa acestuia și că PSD nu-i susține proiectul legislativ. Victor Ponta, la rândul lui, a evitat să comenteze și a declarat chiar că nici nu cunoaște inițiativa acestui parlamentar avocat căruia îi este naș.

Un comentariu acid a venit însă de la Livia Stanciu, președinte al Înaltei Curți. Domnia sa a spus despre proiectul de lege căruia i s-a barat drumul că ar fi fost o discriminare fățișă, că respectivul proiect ar fi indus modificări legislative neconstituționale și discriminatorii. Livia Stanciu a declarat că ar fi creat un privilegiu pentru demnitarii judecați în prima instanță la Înalta Curte. Comisia juridică, din care fac parte și mai mulți avocați, a respins în unanimitate proiectul legislativ.

Deputatul avocat Marius Manolache s-a făcut remarcat și în momentul votării pensiilor speciale pentru demnitari, acesta afirmând că nu se poate pune semnul egalității între demnitari și cetățenii „normali”, fie ei doctori sau ingineri. Mai mult, conform ziarului Gândul, acest avocat, Marius Manolache, a fost în ultima legislatură cercetat de DNA și pus sub urmărire penală pentru fals în acte, el fiind în acest fel un înaintaș al lui Victor Ponta.