Un avocat și pledoaria sa despre Brexit

avocat mcgregor

Un avocat de origine britanică dar expatriat în România, având o firmă de avocatură care oferă servicii de consultanță la București dar și la Sofia, și-a expus ideile despre Brexit în publicația online românească „Business Magazin”. Evident că ziariștii noștri n-au scăpat ocazia de a se lăuda, iar Neil McGregor să-și facă astfel puțină reclamă online. Deh, un avocat britanic nu se va confesa oricând și oriunde, niciodată!

» Read more

Cat de imuni pot fi avocatii!?

cat de imuni pot fi avocatii

Un controversat proiect de modificare a legii avocaturii a trecut de Comisia Juridica de la Camera Deputatilor, dupa de in prealabil fusese avizat si de Senat. Este vorba de modificari ce fac, din punctul de vedere al DNA, inutile interceptarile si imposibile realizarea lor in cazul in care la mijloc este o relatie dintre avocat si clientul sau. DNA sustine ca, daca va fi adoptat in aceasta forma proiectul, vor exista toate premizele de anulare a unor probe din procesele existente deja.

» Read more

Uber pentru avocati?

avocati-timisoara

Introducerea unui gen de Uber exclusiv pentru profesia de avocat este ultima modă în materie de discuții despre ce ar trebui să fie pe internet. Ca de obicei, conținutul internetului vine din America, iar un eseu de pe tărâmul serviciilor oferite de avocați vine din „The Huffington Post” iar noi, peste Ocean, va trebui să ne raliem la „ceea ce trebuie”, indiferent că vrem sau nu.

Să vedem mai întâi ce este Uber? Pentru necunoscători, aceasta este aplicația care a băgat în sperieți guverne și municipalități, tocmai pentru că oferea posibilitatea eludării de taxe și impozite. Dacă vă amintiți, Uber pentru taximetriști este poate cea mai sonoră aplicație. Dacă pentru găsirea unui avocat nu s-a făcut publică (până acum) nicio tentativă de „uberizare” nu înseamnă că nu se lucrează la procedeu. La fel a fost și la taxi, la fel se zicea, cine ar apela la o astfel de platformă în loc să suni la telefon!?

» Read more

6 motive de nefericire pentru un avocat!

avocat-americanUn articol deosebit de interesant pentru orice avocat îl reprezintă un text publicat în Huffington Post în vara acestui an, şi care a ajuns să fie băgat în seamă abia acum tocmai din lipsa vreunui nou studiu al cercetătorilor britanici. Articolul respectiv a fost publicat pe platforma Quora, un fel de portal unde pui întrebări şi afli răspunsuri. Astfel, redactorii de la publicaţia amintită au selectat cel mai bun răspuns pentru întrebarea: De ce sunt atât de mulţi avocaţi nemulţumiţi cu jobul lor? Cele mai bune răspunsuri le-a dat un avocat pe nume Ty Doyle din Houston Texas.

Vom face o prezentare sumară a răspunsurilor lui, fără a încerca să dăm o interpretare câtuşi de puţin românească, mai precizăm că aceia care doresc detalii despre cât şi de ce este nefericit un avocat (american) poate citi articolul integral la adresa aceasta.

» Read more

Desfacerea casatoriilor realizate in strainatate

divort-inelePot divorta in Romania cetatenii romani casatoriti in strainatate cu cetateni straini. Afirmatia isi gaseste justificare daca se va avea in vedere art.5 din Regulamentul nr. 1259/2010 al Consiliului Europei. Textul de fata isi propune sa prezinte cateva dintre modalitatile legale de realizare a desfacerii casatoriilor incheiate intre cetatenii romani cu cei straini.

Sotii pot conveni sa desemneze legea aplicabila divortului si separarii de corp, cu conditia ca aceasta sa fie una dintre urmatoarele legi: » Read more

Cum te dărâmă un avocat!…

Dave-Frasher-avocat

Un primar răpus de avocat!

Să fii avocat in Romania nu pare a fi o treabă atât de spectaculoasă, mai ales dacă privim din perspectiva comparației cu a fi avocat în Statele Unite. Căci, iată, o firmă de avocatură din Portland statul Oregon a făcut o anchetă în urma căreia a fost demis un primar. Da, în SUA un avocat poate face o anchetă, cel puțin așa rezultă din informațiile furnizate nouă de marile „gazete” românești!

Să recunoaștem, faptul că un avocat ar putea să distrugă un primar în urma unei anchete (rețineți termenul) ar fi în stare să facă a păli de invidie pe orice membru al oricărui barou românesc. Căci, până acum, în România făceau anchete doar procurorii, polițaii și din când în când parlamentarii, vezi cazul Nana…

» Read more

Razboi mediatic: avocat vs. BCR!

avocat-vs-banca

ce mă, si tu esti avocat?

BCR se gândește să transfere in instanță un conflict cu câțiva avocați, pe care-i numeste „samsari de litigii”, după cum rezultă din site-ul de știri Hotnews. Ideea pare a fi una dezastruoasă pentru bancă, cel puțin dacă luăm în calcul efectul mediatic pe care l-ar avea acest război pe scena juridică dus nu cu unul, ci cu mai mulți avocați.

În fapt, BCR a lansat zilele trecute în spațiul public amenințări mai mult sau mai puțin voalate de trimiterea în judecată a unor avocați despre care banca spune că sunt de rea credință. Aceasta vizavi de poziția și statutul de avocat pe care îl au ei în diversele procese pe care clienții lor le au cu BCR. Subiectul scandalului dintre sistemul bancar și clienții care acuză clauze abuzive este binecunoscut publicului și, într-adevăr, ca să câștigi un proces cu o bancă ai nevoie neapărat de un avocat care să te reprezinte.

» Read more

Incredintare minor – raspuns la intrebare

Domnule Muresan,

Potrivit legii civile, parintele separat de copilul sau are dreptul de a avea legaturi personale cu acesta iar in caz de neintelegere intre parinti, la cerere, instanta decide cu privire la modul de exercitare a acestui drept.

Pentru  ipoteza  pe care o agreati , aceea de a ” deschide un dosar penal” , informatiile furnizate de dvs nu sunt suficiente. Sunt necesare mai multe detalii.

Intrebarea dvs a fost:

Buna ziua numele meu este Marian Mureșan am un copil cu o fata,nu imi poarta numele este treecut pe numele ei instanta il-a incredintat ei fara ca eu sa fiu de acord,pe 10 septembrie a scos copilul din tara fara sa imi spuna unde se duce si cat dureaza vizita lui,mentionez ca ii platesc pensie de intretinere am dreptul la vizita vreau si ma intereseaza de soarta lui.Ce pot face atata timp cat ea,mama copilului ii interzice sa comunice cu mine .Spuneti daca pot sa deschid un dosar penal si ce consecinte sunt va multumesc.

Un avocat de care s-au spălat pe mâini

deputat-avocat-manolache

avocat Marius Manolache

De profesie avocat, deputatul Marius Manolache a intrat în contradicție atât cu șeful său de partid Liviu Dragnea, cât și cu nașul Victor Ponta, cel puțin la modul declarativ. După respingerea în Comisia Juridică din Camera Deputaților a unui proiect de lege care dacă s-ar fi votat s-ar fi putut numi o adevărată „lege a penalilor”, atât Liviu Dragnea cât și Victor Ponta s-au dezis de deputatul avocat Marius Manolache.

Inițitativa legislativă a lui Marius Manolache, dacă ar fi fost adoptată și într-un final ar fi devenit promulgată, ar fi impus completului de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție ca în această modalitate de apel să nu poată fi luate decizii împotriva inculpaților.

» Read more

Gabriela Baltag si teama de discutii cu avocați

gabriela-baltagJudecătoarea Gabriela Baltag, președinte al Asociației Magistraților din România, a declarat recent că în sistem există rezerve în privința discuțiilor dintre magistrați și avocați. Astfel, la conferința „Guvernarea reprezentativă şi separaţia puterilor sub imperiul democraţiei” organizată de Senatul României, Gabriela Baltag a relatat cum magistrații se tem să nu le fie interceptate convorbirile.

Președintele AMR a spus că nu este chiar cazul dumneaei, dar știe că sunt suficiente rețineri în ceea ce privește faptul că o posibilă discuție de principiu cu colegi procurori ar putea fi ascultată și răstălmăcită. Ea a spus că există teama de intercepretare a unor discuții altfel firești. Mai mult, în cazul în care un judecător se întâlnește cu un avocat, sau este pus în situația de a saluta o doamnă avocat, primează reținerea, chiar dacă există vechi relații de colegialitate încă de pe timpul studenției

1 2
   Director Web  Anuntul  Director Web Gratuit  SEO Romania    Adauga Site in Director web  Director web    Anunturi Gratuite