Ce sa (nu) ceri unui avocat de divorţ…

avocat timisoaraUn avocat de divorţ este unul dintre ultimele lucruri pe care şi le doresc oamenii, oriunde ar locui ei pe planeta asta, la Timişoara sau Londra, stresul este acelaşi iar efectele sunt de cele mai multe ori devastatoare. Totuşi, dacă n-aveţi încotro şi trebuie să recurgeţi la un avocat, ne-am gândit că ar fi bine să dăm câteva sfaturi esenţiale în această privinţă.

La baza ordonării celor câteva sfaturi de mai jos nu stă neapărat ideea de a promova cabinetul nostru, ba dimpotrivă, noi credem că suntem o societate de avocaţi care se implică în problemele clienţilor noştri, deci şi nouă ne crează aceeaşi părere de rău orice cauză de divorţ.

» Read more

Divorţ de soţ alcoolic; răspuns pentru I.P.

cerere de consultatie juridica:

„Buna seara, aş dori să vă spun că intenţionez să divorţez de soţul meu, după 23 de ani de căsnicie, timp în care am făcut şi copil de 16 ani. El a luat-o pe calea băuturii şi de trei ani o ducem tot aşa. Ideea este că i-am spus că nu mai vreau, de nenumărate ori, dar promitea mereu că se-ndreaptă şi după trei zile o luam de la capăt. El nu vrea să divorţeze, pur şi simplu se opune dar eu nu mai vreau să trăiesc cu un beţiv. Cum să procedez? Apoi, chiar dacă obţin cumva divorţul, noi avem împreună o locuinţă cu o cameră şi o bucătărie. Închipuiţi-vă ce iad este! A spus că e dispus să-mi lase mie totul cu condiţia să dau copilului când va fi major. Da, sunt şi eu de acord cu asta, dar dacă locuinţa va trece pe numele meu, aş putea să-l evacuez? După divorţ, evident…  Multţumesc, sper să-mi răspundeţi şi să-mi daţi o soluţie… Toate cele bune…”

răspuns:

Apreciem ca motivul invocat de dvs. este suficient pentru a obtine divortul. Dacă, în cadrul procesului de divorţ, se soluţioneaza şi cererea de împărţire a bunurilor comune, în sensul că imobilul ce a format obiectul partajului va este atribuit in proprietate, ca efect al discutării dreptului de proprietate şi al atribuirii imobilului, celălalt soţ işi pierde dreptul de folosinţă. La fel si in situatia in care, dupa divort, partajul bunului se realizeaza, de comun acord, la un birou notarial. Evacuarea  soţului din locuinţă  se poate obtine pentru lipsa titlului locativ.

Divortul de un cetatean strain – raspuns pentru R.A.

Cetatenii romani casatoriti in strainatate pot divorta in Romania, dupa legea romana. Daca sotii nu au locuinta in tara, ei pot conveni sa introduca cererea de divort la orice Judecatorie din Romania. In lipsa acordului cererea de divort va fi de competenta Judecatoriei Sectorului 5 al municipiului Bucuresti. Hotărârile privind divorţul pronunţate într-o ţară a UE sunt recunoscute în celelalte state membre, fără să fie nevoie de o procedură specială (exceptie Danemarca).

Bunurile imobile aflate pe teritoriul Romaniei pot fi partajate doar de instanta in a carui circumscriptie se afla bunul. (instanta locului unde este situat bunul).

Intrebarea a fost:

buna ziua, ma numesc r.a. si sunt romanca, am studiat in Olanda, m-am casatorit acolo cu un cetatean olandez si m-am intors de cativa ani in tara. Din pacate casnicia noastra nu a evoluat firesc si am hotarat sa divortam. Intrebarea mea este: putem sa o facem aici? Ne recunoaste instanta din Olanda divortul? Ce ar insemna un partaj facut aici si daca se poate mai ales? Va multumesc, astept sa-mi comunicati raspunsul dvs ca sa pot lua o decizie

Accident auto, daune, despagubire RCA

Raspuns pentru Raluca Grozavescu

Este necesar sa stiti daca dosarul de dauna contine toate elementele necesare stabilirii dreptului la despagubire si cuantificarii daunei,
 
Ar fi trebuit ca odata cu cererea de despagubire sa depuneti la firma de asigurari un deviz de reparatie in program AUDATEX de la sevice-ul autorizat sa repare respectiva marca auto.

» Read more

divort in stil italian

Pentru Raluca Groza

Dupa legile romane cererea de divort nu este de competenta Tribunalului, ci a Judecatoriilor, respectiv a judecatoriei in circumscriptia careia se afla cea din urma locuinta comuna a sotilor… Daca sotii nu au locuinta in tara, acestia pot conveni sa introduca cererea de divort la orice judecatorie din Romania. In lipsa acordului, cererea este de competenta Sectorului 5 al municipiului Bucuresti.
Onorariul avocatial este stabilit in raport de natura, dificultatea, amploarea sau durata cazului.

Intrebarea a fost:

Buna ziua…
As avea nevoie de o informatie: eu sant o cetateanca romanca, numele e Raluca Groza, nascuta la Timisoara dar am si cetatenia italiana. Sant casatorita cu un cetatean italian si locuim amandoi in italia. Casatoria a avut loc la Timisoara in 1996, probabil a fost o greseala dar ce sai faci toti gresim. In eventualitatea unui divort ne putem adresa Tribunalului din Timisoara, dupa legile romane sau santem obligati sa depunem cererea in Italia dupa legile italiane? Si as mai vrea sa stiu cat ma costa divortul, se poate asa aproximativ o suma?
Va mulumesc anticipat.

Recuperare datorii – Pavel Nera

De principiu, puteti initia procedura executarii silite, apeland la un executor judecatoresc, in termen de 3 ani de la data ramanerii irevocabile a hotararii.

Intrebare

Subiect: recuperare datorii
Mesaj:
Buna seara, as dori sa va intreb daca ANAF-ul a gresit luandu-mi niste bani pe nedrept acum vreo 2-3 ani, respectiv trebuie sa-mi restituie niste despagubiri, ce pot sa fac pentru a determina autoritatile sa-mi restituie banii? Am sentinta definitva, irevocabila de la Tribunalul Timis am depus cateva cereri cu indicarea contului unde sa-mi vireze acesti bani… dar nimic! parca nici nu ar exista aceasta decizie a Trib Timis.. Multumesc

succesiune, testament raspuns Udrea Florin

1. Daca tatal dvs ( nu cunosc data decesului) a posedat , impreuna cu sotia sa, suprafata de teren despre care faceti vorbire, ar fi trebuit sa apara in sentinta sau, daca tatal a decedat anterior pronuntarii sentintei, dar pana la data decesului se implinise termenul de uzucapiune de 30 ani, dvs in calitate de mostenitor, in cota de mostenire pe care corect ati mentionat-o .
De principiu, in anumite situatii (cum ar fi lipsa citarii), se poate declara recurs peste termen, cu solicitarea expresa de repunere in termenul de recurs. Cu privire la acest aspect este necesar un studiu al dosarului si a situatiei de fapt.
2.Notarii au exprimat un punct de vedere pertinent.

» Read more

   Director Web  Anuntul  Director Web Gratuit  SEO Romania    Adauga Site in Director web  Director web    Anunturi Gratuite