Cum te fac avocații fericit…

cum te fac avocatii fericit

E greu de spus dacă un avocat te poate face fericit (sau fericită) atunci când te-ai „săturat” de colegul de apartament ori pur și simplu nu vrei să-i mai înghiți măgăriile, infidelitățile sau râgâiturile atunci când sunteți în societate. De cele mai multe ori se ajunge la divorț, iar atunci fericirea pe care ți-o poate da avocatul se leagă de cât de repede se termină totul sau cât de ieftin ai scăpat, cât de mult l-ai „jumulit” pe celălalt, chestii din astea… » Read more

Divorţ de soţ alcoolic; răspuns pentru I.P.

cerere de consultatie juridica:

„Buna seara, aş dori să vă spun că intenţionez să divorţez de soţul meu, după 23 de ani de căsnicie, timp în care am făcut şi copil de 16 ani. El a luat-o pe calea băuturii şi de trei ani o ducem tot aşa. Ideea este că i-am spus că nu mai vreau, de nenumărate ori, dar promitea mereu că se-ndreaptă şi după trei zile o luam de la capăt. El nu vrea să divorţeze, pur şi simplu se opune dar eu nu mai vreau să trăiesc cu un beţiv. Cum să procedez? Apoi, chiar dacă obţin cumva divorţul, noi avem împreună o locuinţă cu o cameră şi o bucătărie. Închipuiţi-vă ce iad este! A spus că e dispus să-mi lase mie totul cu condiţia să dau copilului când va fi major. Da, sunt şi eu de acord cu asta, dar dacă locuinţa va trece pe numele meu, aş putea să-l evacuez? După divorţ, evident…  Multţumesc, sper să-mi răspundeţi şi să-mi daţi o soluţie… Toate cele bune…”

răspuns:

Apreciem ca motivul invocat de dvs. este suficient pentru a obtine divortul. Dacă, în cadrul procesului de divorţ, se soluţioneaza şi cererea de împărţire a bunurilor comune, în sensul că imobilul ce a format obiectul partajului va este atribuit in proprietate, ca efect al discutării dreptului de proprietate şi al atribuirii imobilului, celălalt soţ işi pierde dreptul de folosinţă. La fel si in situatia in care, dupa divort, partajul bunului se realizeaza, de comun acord, la un birou notarial. Evacuarea  soţului din locuinţă  se poate obtine pentru lipsa titlului locativ.

Desfacerea casatoriilor realizate in strainatate

divort-inelePot divorta in Romania cetatenii romani casatoriti in strainatate cu cetateni straini. Afirmatia isi gaseste justificare daca se va avea in vedere art.5 din Regulamentul nr. 1259/2010 al Consiliului Europei. Textul de fata isi propune sa prezinte cateva dintre modalitatile legale de realizare a desfacerii casatoriilor incheiate intre cetatenii romani cu cei straini.

Sotii pot conveni sa desemneze legea aplicabila divortului si separarii de corp, cu conditia ca aceasta sa fie una dintre urmatoarele legi: » Read more

Divortul de un cetatean strain – raspuns pentru R.A.

Cetatenii romani casatoriti in strainatate pot divorta in Romania, dupa legea romana. Daca sotii nu au locuinta in tara, ei pot conveni sa introduca cererea de divort la orice Judecatorie din Romania. In lipsa acordului cererea de divort va fi de competenta Judecatoriei Sectorului 5 al municipiului Bucuresti. Hotărârile privind divorţul pronunţate într-o ţară a UE sunt recunoscute în celelalte state membre, fără să fie nevoie de o procedură specială (exceptie Danemarca).

Bunurile imobile aflate pe teritoriul Romaniei pot fi partajate doar de instanta in a carui circumscriptie se afla bunul. (instanta locului unde este situat bunul).

Intrebarea a fost:

buna ziua, ma numesc r.a. si sunt romanca, am studiat in Olanda, m-am casatorit acolo cu un cetatean olandez si m-am intors de cativa ani in tara. Din pacate casnicia noastra nu a evoluat firesc si am hotarat sa divortam. Intrebarea mea este: putem sa o facem aici? Ne recunoaste instanta din Olanda divortul? Ce ar insemna un partaj facut aici si daca se poate mai ales? Va multumesc, astept sa-mi comunicati raspunsul dvs ca sa pot lua o decizie

Ce înseamnă să fii avocat de divorț…

divort avocat Los Angeles

Suma platita catre avocati are cinci zeroruri

Ultimul divorț răsunător din lumea showbizului este cel prin care un avocat specializat din Los Angeles a reușit să obțină pentru clientul său suma de 3.3 milioane de dolari în urma unui proces de divorț și partaj. Pentru SUA cifra nu este ceva extraordinară, deliciul acestui proces reprezentându-l însă motivele de divorț și părțile în cauză.

Astfel, cântăreața Alexandra Edenborough va primi de la deja fostul său soț, actorul Gary Oldman, o sumă considerată modestă pentru showbizul american, dar actorul va plăti și substanțialul onorariu de avocat către Mike Treacy, reprezentantul câtăreței. » Read more

divort in stil italian

Pentru Raluca Groza

Dupa legile romane cererea de divort nu este de competenta Tribunalului, ci a Judecatoriilor, respectiv a judecatoriei in circumscriptia careia se afla cea din urma locuinta comuna a sotilor… Daca sotii nu au locuinta in tara, acestia pot conveni sa introduca cererea de divort la orice judecatorie din Romania. In lipsa acordului, cererea este de competenta Sectorului 5 al municipiului Bucuresti.
Onorariul avocatial este stabilit in raport de natura, dificultatea, amploarea sau durata cazului.

Intrebarea a fost:

Buna ziua…
As avea nevoie de o informatie: eu sant o cetateanca romanca, numele e Raluca Groza, nascuta la Timisoara dar am si cetatenia italiana. Sant casatorita cu un cetatean italian si locuim amandoi in italia. Casatoria a avut loc la Timisoara in 1996, probabil a fost o greseala dar ce sai faci toti gresim. In eventualitatea unui divort ne putem adresa Tribunalului din Timisoara, dupa legile romane sau santem obligati sa depunem cererea in Italia dupa legile italiane? Si as mai vrea sa stiu cat ma costa divortul, se poate asa aproximativ o suma?
Va mulumesc anticipat.
   Director Web  Anuntul  Director Web Gratuit  SEO Romania    Adauga Site in Director web  Director web    Anunturi Gratuite