Incredintare minor – raspuns la intrebare

Domnule Muresan,

Potrivit legii civile, parintele separat de copilul sau are dreptul de a avea legaturi personale cu acesta iar in caz de neintelegere intre parinti, la cerere, instanta decide cu privire la modul de exercitare a acestui drept.

Pentru  ipoteza  pe care o agreati , aceea de a ” deschide un dosar penal” , informatiile furnizate de dvs nu sunt suficiente. Sunt necesare mai multe detalii.

Intrebarea dvs a fost:

Buna ziua numele meu este Marian Mureșan am un copil cu o fata,nu imi poarta numele este treecut pe numele ei instanta il-a incredintat ei fara ca eu sa fiu de acord,pe 10 septembrie a scos copilul din tara fara sa imi spuna unde se duce si cat dureaza vizita lui,mentionez ca ii platesc pensie de intretinere am dreptul la vizita vreau si ma intereseaza de soarta lui.Ce pot face atata timp cat ea,mama copilului ii interzice sa comunice cu mine .Spuneti daca pot sa deschid un dosar penal si ce consecinte sunt va multumesc.

Onorariul de avocat, ce înseamnă și cum se calculează

onorariu-avocatOnorariul reprezinta o plata, retributie data unui intelectual pentru un serviciu prestat in sfera ocupatiilor sale. Pentru activitatea sa profesionala avocatul are dreptul la onorariu si la acoperirea tuturor cheltuielilor facute in interesul clientului sau.

Stabilirea onorariilor pentru avocați

Stabilirea onorariilor avocatului depinde de fiecare dintre urmatoarele elemente:

  • timpul si volumul de munca solicitata pentru executarea mandatului primit sau activitatii solicitate de client;
  • natura, noutatea si dificultatea cazului;
  • importanta intereselor in cauza;
  • imprejurarea ca acceptarea mandatului acordat de client il impiedica pe avocat sa accepte un alt mandat, din partea unei alte persoane, daca aceasta imprejurare poate fi constatata de client fara investigatii suplimentare;
  • notorietatea, titlurile, vechimea in munca, experienta, reputatia si specializarea avocatului;
  • conlucrarea cu experti sau alti specialisti impusa de natura, obiectul, complexitatea si dificultatea cazului;
  • avantajele si rezultatele obtinute pentru profitul clientului, ca urmare a muncii depuse de avocat;
  • situatia financiara a clientului;
  • constrangerile de timp in care este obligat de imprejurarile cauzei sa actioneze pentru a asigura servicii legale performante.

» Read more

   Director Web  Anuntul  Director Web Gratuit  SEO Romania    Adauga Site in Director web  Director web    Anunturi Gratuite